За нас

FEDE е утвърден български бранд, който заема своето място в света на модата и изкуството в България вече повече от десет години.
Нашата идея е да създаваме артистични, романтични, градски и приказни рокли, които да Ви накарат да се почувствате като принцеса по свой уникален и неподправен начин в най-специалните моменти от живота Ви.

Дизайнерът на FEDE

Създател и дизайнер на FEDE е Вяра Георгиева Лазарова. Любовта й към изкуството и модата от малка, я отвеждат до Италия, където тя завършва Моден Дизайн в Istituto Marangoni, Милано.

Работата й във VERSACE Sport, Cappopera couture и на ежегодните ревюта на Миланската седмица на модата изгражда уникалния й подход към дизайна.

Вяра решава да се върне в България, за да създаде с много любов свой собствен бранд FEDE, посветен на специалните моменти в живота ни, с идеята нейните приказни дизайни да подчертават красотата на всяка булка, която среща. Така естествено идва и името на бранда “FEDE”, което преведено от италиански означава „вяра“, както и „венчална халка“.


С годините Вяра създава и утвърждава свой собствен стил, вдъхновен от приказната естетика, с усет към класическaтa женскa линия, внимание към детайла и перфектна изработка.

FÈDE се превръща в утвърдена модна марка в България. Тоалети от FEDE за червения килим, за важно събитие, или сватба, избират редица известни личности от света на шоубизнеса – актриси, певици, телевизионни водещи, бизнес дами и политици.

През март 2016 г. Вяра и нейния креативен екип, получават наградата на Академията за Мода и проф. Любомир Стойков Златна игла 2016 за Модна къща на годината.

 

Ателие

Вярваме в силата на малките детайли, прецизната изработка и висококачествените естествени материи. Създаваме Вашата FEDE рокля с много любов и отношение в нашето ателие в София.

Винаги иновативни и с усет към класическaтa женскa линия, ние във FEDE творим за Вас роклите, за които винаги сте си мечтали…