Вяра

Здравейте, аз съм Вяра. Създателят зад FEDE Art. Аз съм от София, България. Обичам да създавам уникални дрехи, които те карат да се чувстваш красива, уверена и вдъхновена. Това е, което правя най-добре. За мен това е любов! Аз съм съпруга и майка на две прекрасни деца. Моята страст са модата и изкуството. FÈDE е моята марка. Отразява коя съм и какво обичам.

Моята история

Аз съм основател и моден дизайнер на FÈDE. Страстта ми към изкуството и модата ме отведе в Италия, където завърших моден дизайн в Istituto Marangoni в Милано, Италия.

Опитът ми във Versace Sport, Cappopera couture, както и участието ми в Седмицата на модата в Милано в Италия, формира моя уникален подход към модния дизайн.

Все пак съм романтична натура… И така, реших да се върна в България. От любов и страст стартирах собствена модна марка. И от вяра – избрах името на марката – FEDE – италианската дума за вяра.

Имах късмета да осъществя мечтата си да създавам артистични градски дизайни, които подчертават уникалната красота на всяка жена.

Моят собствен дизайнерски стил, обогатен от всяка една моя клиентка, се превърна в пъстра смесица от приказна естетика, дръзка женственост и изчистена линия.

През 2016 г. моята модна марка FEDE спечели наградата на Академията за мода „Златна игла“ в категория „Модна къща на годината“.

FÈDE се превърна в утвърдена модна марка в България. Това е предпочитан избор за поводи, червени килими, сватби и ежедневна визия за редица клиенти знаменитости – актриси, певици, телевизионни водещи, бизнес дами и политици.

През 2022 г. стартирах новия проект на марката – FEDE Art. Това е модна артистична линия, вдъхновена от любовта ми към Божественото изкуство в природата, Импресионистичното изкуство и Модерното абстрактно изкуство.
Класическите FEDEвизии сега са ръчно рисувани от мен в красиви цветни импресии. Това е моят начин да превърна една рокля в картина.

Ателие

Моята любов към ръчно изработеното изкуство в действие…
моят талантлив екип, моите висококачествени тъкани, моята вяра във важността на Негово Величество Детайла, моето уникално отношение към артистичния процес – комбиниране на иновация с класически женски силует…
всички парченца, които създават тази специална FEDE Магия…
Всичко това – в една рокля!