Как да изберем перфектната булчинска рокля?

The designer tips_Viara Lazarova

7 съвета от дизайнера на FEDE Вяра Лазарова

При избора на своята булчинска рокля за един от най-важните моменти в живота си, всяка дама подхожда по различен и много свой начин. Важен момент за всяка бъдеща булка е проучването и часовете, прекарани в прелистване на модни списания, разглеждането в интернет и мечтите за всеки един детайл от сватбата, която й предстои. Всичко започва с мечтаната булчинска рокля. Има няколко прости, но много важни правила при търсенето и избора на точната рокля за Вас:

1. Изберете навреме

Отделете си време за избор на своята рокля поне два месеца преди датата на сватбата. Отидете на място в бутика за булчински рокли, който сте си избрали и си предвидете време, в което спокойно да разгледате, да усетите и изберете коя е Вашата мечтана рокля.

2. Открийте Своята рокля

При избора на булчинска рокля е хубаво да пробвате рокли с различни силуети и материи, за да може да усетите в кой модел се чувствате най-комфортно. Харесайте три рокли с различен силует в стила, който харесвате и пробвайте всяка една от тях. Така ще знаете коя е Вашата или поне със сигурност ще се ориентирате за посоката, в която да продължите търсенето.

3. Бъдете отворени

Насоките на професионалните консултанти може да разкрият нови изненадващи възможности, затова бъдете отворени за нови предложения. Понякога една рокля, която на закачалката не Ви грабва – може да се окаже перфектната за Вас, когато я облечете. Затова съветът ми е да се доверите на модните консултанти и да пробвате.

4. Доверете се на вътрешното си усещане

Усетете какво е чувството Ви при обличането на всяка една рокля. Най-важното при крайния избор е да се доверите на своето вътрешно усещане за визията си, за да сияете със собствен стил и блясък на сватбения си ден.

5. Изберете рокля, която на Вас Ви харесва

От решаващо значение е да изберете рокля, която обичате и Ви харесва най-много на Вас. Приятно е да споделяте миговете на избор на Вашата рокля с близките ви, с майка Ви, сестра Ви или Вашата кума, но накрая изборът за Вашата мечтана рокля е добре да бъде Ваш.

6. Чувствайте се удобно

Едно от най-важните неща за бъдещата булка е да се чувства сигурна във визията си и да е най-прекрасната на своя сватбен ден. Това се постига с рокля, която е удобна и подбрана индивидуално за всяка булка. Тоест да пасва на вътрешното й “аз”. Това е един от най-специалните дни в живота Ви и Вие трябва да се чувствате най-комфортно в мечтаната рокля. Добре е да се чувствате свободно, да се движите леко и да танцувате с удоволствие. Роклята трябва да е лека, но да я усещате стабилна и да бъде такава, че да не мислите за нея, а да се наслаждавате на моментите.

7. Последни детайли

Аксесоарите са важна част от визията и е добре да бъдат съчетани с Вашата рокля за сватбата. В зависимост от модела и стила Ви, може да се подходи и по-смело, но може и да се изберат много леки и почти невидими аксесоари. Булото като аксесоар, който създава усещане за въздушност и празничност и завършва булчинската визия, се избира спрямо роклята. Дължината му може да варира както в лице, така и в гръб – от лежерно спуснат, до оформен във воалетка. Естествените градински цветя също са подходящ избор за аксесоар за една много нежна и цветна визия.

Разгледайте нашата нова колекция FEDE Bride 2020 тук.
Ако имате други въпроси, можете да ни пишете на: info@fede.bg